Segaste

I know, shame on me!
Har inte skrivit på flera dagar :/ har inte hänt direkt mycket. Har precis varit ute o handlat en massa stuff, kan visa en del senare ikväll :) Är helt slut i kroppen, har knappt suttit något idag så det är skönt att få komma hem och bara softa! Har mina nya mystofflor på mig, hihi.. ska strax ta ett bad! :) myyys!

City

Kom hem från stan för ett tag sen, varit med syrran och glidit runt lite.
Köpte med mig ett underställ som pappa klagat så mycket på. Nu är det bara ett par rejäla vinterskor kvar! Får se om jag hittar några snygga/bra skor. Brorsan är här nu också, han ska äta lite mat som syrran gjort.

Fan, nu är jag trött..
Ska snart åka hem till pappa igen, imorgon ska jag ha en dag med min syster :)


Tandläkare

Snart ska jag till tandläkaren :(
Inte för att jag är rädd eller så men man orkar inte! Trodde dom fått nog av mig :/ men, dom ska väll titta på hur allt ser ut. Kommer en tandhygienist och ska slipa o skrapa, då springer jag fan därifrån. Minns att jag kunde sitta i 40 min medan min tandhygienist dödade min mun :( nightmare.
Efter det ska jag åka och träffa min syster :) får se vad vi hittar på! Tar med mig digitalkameran just in case vi får ryck som alltid.

          Wish me luck!



Fy satan så jobbigt!

Kom precis hem från jobbet och är heeelt slut!
Innan jobbet fick jag för mig att ta en promenad, ville ha lite vinterbilder i solen.. men den försvann ju ganska fort bakom träden så det blev ju inge bra. Var dåligt klädd, får skylla mig själv. Har aldrig i hela mitt liv haft så ont som jag hade förut. Det sved så kallt det var, fyfan! Inte nog med att jag frös när jag var i skogen sen var det ju vägen hem också! Jag började jogga lite för att få igång blodcirkulationen och masserade låren med mina vantar. Hjälpte inte, fick lida ett tag till :( aj aj, så mycket benen svullnade upp när jag kom in. Från is till värme på några sekunder, fick benen att verklien svälla! Mina knäskålar syndes knappt! Aldrig mer, aldrig mer.. dumma mig, tänkte inte på hur kallt det var ute.. men idag var det iskallt!

Direkt efter att jag kom hem, vid 15.30 så var det att klä på sig mer kläder och dra till jobbet. Wiie! Hade ingen lust överhuvudtaget att jobba, satan så trött jag var! Jobbigt pass idag, hann knappt sitta ner! Det tar 20 - 25 min att ta sig från lokalen till området jag jobbade i idag, och när man var helt frusen och kom in i lokalen så kan jag säga att det inte var kul att få ett larm från en patient 20.50 när man slutade 21! Som tur var så stod pappa utanför med bilen, så jag och min kollega fick skjuts! Awesome!

Nu är jag hemma, hungrig som ett djur! Blir strax mat :) yummie!



 


FOTOTIPS: Vinklar

Ett tips till er som vill veta hur man gör en "tråkig" bild intressant!
Det har dels med kompositionen att göra (placera inte ditt huvudmotiv i mitten av bilden) och dels med vinkeln att göra! Låter bilderna tala för sig själva.







Nu när jag tittar på den första bilden vill jag bara RADERA den, eftersom den har så många fel! Det tråkigt att se en gitarr rakt framifrån, utan vinkel eller detalj i fokus. Det är också irriterande att ha störande motiv som skär i bildens kanter, åh! med andra ord, en helt "vanlig" bild.

Den andra bilden däremot blev snygg just för att jag ställde mig närmare, att få med hela motivet är inte alltid viktigt! Jag vinklade på kameran, ändrade kroppsposition, ställde in skärpan och viola! Ingen perfekt bild, men ett bra exempel på hur stor skillnad vinklar och positioner kan göra. Minns vissa gånger under fotosessioner jag fotat att personer skrattar åt mig när jag ställer mig i mina knasiga positioner, ligger och rullar runt i gräs, hoppar upp i träd osv. ! Det är helt enkelt för jag vill få det bästa utav bilden! Vilken skillnad!


          * La ni märke till min felstavning av Voila! Haha, tycker det låter så kul med Viola! Så det får stå kvar ;)


FOTOTIPS: Komposition

Det som skiljer helt vanliga bilder från snygga foton har mycket att göra med att ha en bra komposition.
Det var inget jag fick lära mig eller inget jag vetat om innan jag började fota, utan det är något jag läst om nu på senare tid. Vad det handlar om är att du ska undvika att sätta ditt huvudmotiv i mitten av bilden. Det finns en regel som kallas bl.a. "det gyllene snittet" och är väldigt bra att följa.




Vattenlek

Suttit och lekt lite med vatten i glas, försökte få till en cool bild.
Använde mitt närbildsfilter + 4 (close-up filter) och den är så bra!






Lussebullar, julmust och braigheter!


Videoinlägg om kamerafilter!

Här är nu videon, lyckades ladda upp den efter mycket om och men!
Pratar lite om de olika filter som jag köpt och kort om hur de fungerar, enjoy!



Måste tillägga att jag nu har mitt motljusskydd, han var medveten om att han glömde packa ner den! :)


Hotmail adresser.

Sitter och diskuterar lite med Ermin om hur fuuula hotmail adresser man hade förr. Säkert vissa som fortfarande har sånt, haha! What's up with that? HAHA!

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

alltså, hur fan gick det där till? HAHA, helt sjukt.
måste nog erkänna att min fulaste adress var: "[email protected]" HAHAHA! fyfan.. pinsamt!


Gäsp!

Fan, kroppen är helt slut! 
Jag borde egentligen ligga i sängen och försöka sova. Problemet med mig är att jag inte kan somna om jag inte känner mig riktigt sömnig. Vissa behöver bara ligga i sängen i 5 min för att somna, jag måst bli RIKTIGT trött :/ vilket jag inte är än. Lägger jag mig nu, ligger jag vaken i 1 - 3 timmar och vrider 6 vänder. Inte så kul, jobbigt. Så, nu försöker jag bara trötta ut mig själv och hoppas på att jag blir sömnig.

Jobbar imorgon med, kl 7 - 11! hoppas att jag somnar i tid nu när jag ska vakna så tidigt. Hinner ut och fota efteråt också, om min kära libanes vill ta en fika så blir det hot chocolate! .. justja, skulle lägga upp videon idag men eftersom jag kom hem sent från jobbet så blev det lite pressat. no stress! Så den åker upp imorgon, believe that!

Fan, va man önska att man vann en miljard på lotto, går det? HAH! Miljontals i varje fall! Vann fakiskt 100:- på triss igår, och 75:- idag, behövdes ju bara några nollor bakom det! Anyways, nu ska jag börja varva ner!


          G
oodnight, sleep tight and don't let the bed bugs bite!


u're a dime, plus ninetynine.


Goodnight folks!

Nu ska jag strax gå och lägga mig, jobbar imorgon.
Som tur är så börjar jag klockan 12 så det blir lite sovmorgon ändå :) det var ett tag sen jag jobbade känns det som, så man blir lite småseg. Men ibland måste man, skulle jättegärna vilja ut och fota imorgon eftersom jag vill testa mina nya kameratillbehör i dagsljus.. men men, får vänta tills på fredag! Förhoppningsvis får jag tag i någon som vill följa med ut och fota lite porträtt, intresserad? :)

En hemsida är på väg, som planerat.. men måste få iordning lite saker innan så det inte står helt tomt :) kommer bli super! Ser verkligen fram emot ett steg framåt, det här blir bra! .. Förresten, imorgon lägger jag upp en video på när jag pratar om mina olika filter, för att underlätta för er som inte orkar läsa, haha! Kika in imorgon!


          G
onatt på er alla, sov gott och dröm sött! ♥


SOFT FOCUS

Det här filtret får skarpa och hårda drag att försvinna och ger istället en mjuk och lite "drömeffekt" på bilderna. Testade precis filtret och var osäker på ifall det var för mycket av den "mjuka" effekten men det var faktiskt väldigt fint, mjukar upp och jämnar ut ljuset samtidigt som den behåller lite av skarpheten.


 



STARFILTER

Ett filter som ger en väldigt fin effekt på ljuskällor. 
Fint att använda då man fotar i mörker och punktbelyser för att få en "stjärneffekt". Mitt filter heter Star x6 och det är just för att 6:an står för antalet "ljusstrålar" man vill ha runt sitt ljus.

+ levande ljus! 





UV-FILTER

Ett UV-filter säger nästan sig självt, det tar bort UV-strålningar. Dock gör det ju ingen större skillnad på bilderna eftersom strålningarna inte är synliga för ögat. Det som UV-filtret gör bäst är att skydda kameralinsen. Får du en repa på kameralinsen är det inte så kul, kostar väldigt mycket med objektiv. Så, med andra ord är UV-filtret den billigaste försäkringen.





UV-filter köpt hos www.tvspelsweb.se


Sönderspelat idag.


Black eyed peas - The time



Nelly - Just a dream


Rihanna - California king bed


Utsikt




Då inga problem fanns.

Ibland längtar man tillbaka till då man var en liten bebis, då alla bara nöp dig i kinden och tyckte du var söt. Föräldrarna gullar med en, tar hand om en som om man vore gjord av glas. Inga problem fanns, man bara var. Det var då :) liten och tjockis. Nu alla dessa jävla problem, bort!











Du hör mig, men du lyssnar inte.

Ibland är det nästan lite skrattretande. Personerna man tror ska förstå en är dem som trycker handen i ansiktet på dig utan att änns lyssna på vad du har att säga. Jag kan helt enkelt inte säga mer än att de inte förstår mig, och även det låter för svagt. Det är ingen, och då menar jag verkligen ingen, som någonsin kommer förstå mig. De kan låtsas att de förstår, men kommer aldrig att verkligen förstå.

Det enda jag ber om är hjälp. Inget psykiskt, inget fysiskt. Hjälp som i ”snälla, förstå mig!”. Det här är någonting jag tänkt på i stort sett hela mitt liv. Tänkt igenom allt, och det jag kommer fram till är att det kommer gå bra. Det kommer gå bra! Sen dödas hoppet av personer som inte vill se det som jag gör, går utifrån deras egna tankesätt och värderingar. Ett nej, är vad jag fick.

Inte ledsen, inte sårad. Besviken.
I det besvikna tillståndet jag befann mig i, var det bäst att inte säga något till mig. För sent. Hur pratar man när man är besviken? Jag säger inget alls, men ställer man en dum fråga som vill ha ett dumt svar så pratar jag inget annat språk än ilska, tyvärr. ”Onödigt, barnsligt” fick jag höra. Det säger den som inte har en aning om hur jag mår eller vad som försigår i mitt huvud. Lämna mig ifred, och säg mig ingenting.

Jag ber oftast om ursäkt för mitt beteende, men nu känner jag att jag sänker mig själv om jag gör det. Det känns inte rätt. Ingen förstår hur jag mår, vad jag känner. Inte det att jag förväntar mig det heller, men att inte änns försöka och bara vända huvudet och leka nonchalant. Varför ska då jag be om ursäkt? Nej, detta är ingen ursäkt utan en förklaring till varför jag betedde mig som jag gjorde. Ingen ursäkt.

Jag är jag. Förstå mig inte, eller försök förstå mig. Mer än så går inte. Inte just nu.


heading for the city

Börjar göra mig iordning för en runda på stan med Khlode.
Förhoppningsvis finns det lite good stuff. Köpte mössa och vantar igår, på tiden? Det var så jävla kallt igår att det gjorde ont att gå ut! Näshåren frös till is Khlodes hår frostade! Haha, helt sjukt! Måste nog köpa dom där fodrade stövlarna jag såg igår, måste värma fötterna!

Igår tog jag och khlode risken att köpa hårfärg från okänt märke som var " nr.1 i .. " minns inte vad det stog, och jag kan säga att det inte händer igen! Borde hållt mig till Loréal som jag brukar.. haha, får fixa till det här.. blev lite ojämt, men utväxten försvann iaf :) får se bilder senare, tyvärr.

Nej, nu klagar min bror på mig.. han är så desperat efter dator så, ska göra det lätt för honom!




CLOSE-UP FILTER

Ett close-up filter fungerar i stort sett som ett förstoringsglas. Det tillåter dig att komma närmare ditt motiv och ger väldigt snygga närbilder. Istället för att lägga pengar på ett dyrt tele-objektiv kan man istället köpa ett close-up filter för liknande resultat. Det går att köpa i olika styrkor, jag har ett på +4 och +10, och jag är väldigt nöjd. Längtar tills snön smälter, då kan man fota lite finare natur.

Här är exempelbilder på hur nära man kommer.



 
 


RSS 2.0